U bevindt zich op: Home Symposium 2016 Programma symposium Kennisnetwerk Biociden bekend

Programma symposium Kennisnetwerk Biociden bekend

Op 13 oktober vanaf 13:00 uur organiseert het Kennisnetwerk Biociden in Utrecht het symposium Biociden genoeg, genoeg biociden. Centraal staat het spanningsveld tussen de roep van de samenleving om verduurzaming en de gewenste beschikbaarheid van mogelijkheden en middelen wanneer gebruik écht nodig is. Wat is er nodig aan onderzoek, samenwerking en beleid om noodzakelijke toepassingen verantwoord te blijven uitvoeren?

De herfst is definitief in het land, er is geen beter moment om weer eens de koppen bij elkaar te steken. Tijd om elkaar weer eens ‘face to face’ te spreken.

Programma

Na een woord van welkom zullen wij ons groeperen rondom de toepassingsgebieden desinfectie, conservering, balseming en plaagdierbeheersing. In elke groep zal het gesprek worden ingeleid door twee leden uit het netwerk met een verschillende invalshoek:

Balseming

Jan de Rooy van Qleans
Jan Willem Andriessen van Ctgb

Desinfectie

Michel Witmer - Agro Food Control
Hans Razenberg – NVZ

Conservering

Lara Peters (tbc) - Milieu Centraal
Gerard van Meurs, General Manager Schülke & Mayr Benelux BV

Plaagdiermanagement

Marleen Verboeket, Projectgroep Zwarte Rat
Johan van Rooij – van Eck Hygiëne B.V.

Uit een drietal voorbereidende gesprekken met leden uit het netwerk hebben wij een aantal stellingen kunnen herleiden die we vervolgens aan u voor gaan leggen. Dat mondt uit in een lagerhuisdebat: opnieuw is hier veel ruimte voor úw perspectief op het thema van deze dag. Onder het genot van een hapje en een drankje is tenslotte ruim gelegenheid om terug te blikken, vooruit te kijken en de contacten weer eens aan te halen.

U kunt zich hier opgeven voor het symposium.

Locatie

Het symposium vindt plaats bij en wordt mede vormgegeven door het LEF Future Center Rijkswaterstaat in Utrecht. Deze bijzondere huisvesting en de ervaren begeleiders van LEF scheppen de ideale voorwaarden voor een spannende bijeenkomst.

Zoeken:

Service