U bevindt zich op: Home Nieuws NieuwsArchief Wijziging in de goedkeuring van nonaanzuur voor gebruik in biociden

Wijziging in de goedkeuring van nonaanzuur voor gebruik in biociden

Nonaanzuur is onlangs beoordeeld voor gebruik in productsoort 10 (conserveringsmiddelen voor metselwerk) en daarvoor goedgekeurd. De beoordeling betreft het gebruik als algicide voor de curatieve behandeling van bouwmaterialen. Dat specifieke gebruik valt nu echter onder productsoort 2.

Nonaanzuur was als bestaande werkzame stof al goedgekeurd om in de EU te gebruiken in productsoort 2 (desinfecterende middelen voor privégebruik en voor de openbare gezondheidszorg en andere biociden).
Voor het gebruik als algicide voor de curatieve behandeling van bouwmaterialen gelden voorwaarden, die niet van toepassing zijn binnen productsoort 2. Daarom was een nieuwe beoordeling vereist binnen productsoort 10. Deze nieuwe voorwaarden zijn aan de bestaande goedkeuring toegevoegd middels Uitvoeringsverordening (EU) Nr. 1039/2013.
De oorspronkelijke vastgestelde goedkeuringsdatum in Richtlijn 2012/41/EU is opgeschoven naar 1 oktober 2015. Daardoor hebben belanghebbende partijen tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe voorschriften als gevolg van de recente herdefiniëring van de soorten biociden.

 

 

Zoeken:

Service