U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief 2015 Nieuwsbrief 17 november 2015

Nieuwsbrief 17 november 2015

WIP-richtlijn Norovirus conceptbijlage voor verpleeghuizen open voor landelijk commentaar

De Werkgroep Infectie Preventie (WIP) heeft de conceptbijlage Maatregelen bij (vermoeden van) een uitbraak van norovirus in verpleeghuizen, woonzorgcentra en voorzieningen voor kleinschalig wonen voor ouderen opengezet voor landelijk commentaar. De bijlage is onderdeel van de LCI-richtlijn Norovirusinfectie (Calicivirusinfectie).
Lees meer over de conceptbijlage

Overlast door knaagdieren duurzaam inperken

In 2014 waren er meer patiënten met ziekten die door wilde knaagdieren overgebracht worden dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit de Staat van Zoönosen van het RIVM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Tegelijkertijd wordt het buitengebruik van rodenticiden aan banden gelegd. Integrated Pest Management (IPM) moet uitkomst bieden. Lees meer.

Autoindustrie ontwikkelt handleidingen over biocidenverordening

Bedrijven binnen de autoindustrie blijken zich er nog niet van bewust te zijn dat de biocidenregelgeving ook op hun producten van toepassing is. Daarom ontwikkelt de automobielsector op dit moment richtlijnen om bedrijven door de hele keten te helpen begrijpen waar en hoe de biocidenverordening van toepassing is. Lees meer.

Europese Commissie stelt Manual of Decisions buiten werking

Onder de oude Biocidenrichtlijn werd in de Manual of Decisions (MoD) vastgelegd of bepaalde producten volgens de richtlijn gezien moeten worden als biocide of niet. De Biocidenrichtlijn is in september 2013 vervangen door de Biocidenverordening. Daarmee werd de status van de MoD onduidelijk. De Europese Commissie heeft de MoD met ingang van 1 oktober 2015 buiten werking gesteld. Naar het bericht op de ECHA website. 

Biocidenworkshops in december en januari

Het Ctgb organiseert 2 biociden workshops over biocidenaanvragen: op 8 december is er een workshop over biociden op basis van de werkzame stof MIT. Ook is er op 10 december (vol) en 14 januari 2016 een workshop over biociden op basis van de werkzame stof Hydrogin peroxide. Meer over deze workshops.

Ctgb Voorlichtingsbijeenkomst biociden op 19 november 2015

Wilt u een nieuwe biocide op de markt brengen en daar graag advies over krijgen? Meld u dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomst biociden op 19 november. In december en januari kunt u ook biocidenworkshops volgen. Meer over deze bijeenkomst.

Zoeken:

Service