U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief 2015 Nieuwsbrief 1 december 2015

Nieuwsbrief 1 december 2015

Met deze nieuwsbrief informeert het Kennisnetwerk Biociden professionals over verstandig gebruik van biociden en waar mogelijk non-biocidale alternatieven. We selecteren en ordenen informatie die in de verschillende nationale en internationale gremia wordt gepubliceerd en geven een overzicht van relevante bijeenkomsten en publicaties.

Stichting ontwikkelt schema voor certificering gebruik rodenticiden

De stichting Keurmerk Plaagdiermanagementbedrijven (KPMB) ontwikkelt een ‘certificatieschema’ voor professioneel gebruik van rodenticiden (anticoagulantia) rondom gebouwen en opslagplaatsen. Per 1 januari 2017 zijn bedrijven die buiten anticoagulantia gebruiken verplicht om hiervoor een certificaat te hebben. In het certificatieschema wordt vastgelegd hoe bedrijven te werk moeten gaan, om een dergelijk certificaat te kunnen verkrijgen en behouden. Lees meer.

Nieuw Europees samenwerkingsverband voor biocideninspecties

De nationale biocideninspecties gaan Europees samenwerken in de nieuwe handhavingsgroep BEG (BPR Enforcement Group). Doel hiervan is het uitwisselen van informatie en kennis en het harmoniseren van inspecties, zodat een gelijk speelveld ontstaat. De lidstaten zijn en blijven zelfstandig verantwoordelijk voor de uitvoering van toezicht en de handhaving van de Europese Biocidenverordening (BPR). Lees meer.

'Biocidengebruikers bezorgd over aanbod werkzame stoffen'

Productontwikkelaars en bedrijven die gebruik maken van biociden worstelen met een teruglopend aantal goedgekeurde stoffen. Dit zegt Anthonie Stuiver, manager research en development bij Akzo Nobel, in het tijdschrift Chemical Watch. Lees meer.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u deze nieuwsbrief via email ontvangen? Meld u dan aan via deze link.

Zoeken:

Service