U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief 2015 Nieuwsbrief 3 november 2015

Nieuwsbrief 3 november 2015

Met deze nieuwsbrief informeert het Kennisnetwerk Biociden professionals over verstandig gebruik van biociden en waar mogelijk non-biocidale alternatieven. We selecteren en ordenen informatie die in de verschillende nationale en internationale gremia wordt gepubliceerd en geven een overzicht van relevante bijeenkomsten en publicaties.

Wilt u deze nieuwsbrief via email ontvangen? Meld u dan aan via deze link.

Vervolgtraject alternatieven voor formaldehyde gestart

In de KNB-nieuwsbrief van 22 september 2015 staat een bericht over de eerste inventarisatie van het RIVM naar chemische alternatieven voor desinfecteer- en conserveringsmiddelen met de kankerverwekkende stof formaldehyde. Hierbij is vermeld dat nog specifiek per sector en toepassing moet worden nagegaan of deze alternatieven daadwerkelijk geschikt zijn. Dit traject is nu gestart. Lees meer.

Secundaire intoxicatie bij het gebruik van rodenticiden

In België worden jaarlijks ongeveer 600 ton rodenticiden verhandeld (FOD VVVL 2012). Deze worden zowel door particuliere en professionele gebruikers aangewend bij de bestrijding van meerdere soorten knaagdieren als door de verschillende overheden die instaan voor de bestrijding van de bruine rat. Met de ontwikkeling van producten die inwerken op de bloedstolling, de anticoagulantia (AC) rodenticiden, is de bestrijding sinds de jaren 1950 vooral geëvolueerd naar een chemische bestrijding. Lees meer

Nano-coatings voor toepassing in agrifood

Nieuwe coatings kunnen een rol spelen bij houdbaarheid- of kwaliteitsproblemen waarmee ondernemers in agrifood te maken hebben. Er worden steeds meer slimme nanocoatings ontwikkeld, die bepaalde stoffen kunnen doorlaten, vasthouden of vrijlaten.  AgriVizier en TNO werken in het project ‘Slimme coatings’ samen om met ondernemers en toeleveranciers de mogelijkheden van deze slimme coatings voor de glastuinbouw te onderzoeken. Lees meer.

Zoeken:

Service