U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief 2015 Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Geen draagvlak voor kassacheck bestrijdingsmiddelen

Staatssecretaris Mansveld heeft onderzoek laten doen naar een mogelijke invoering van een kassacheck voor bestrijdingsmiddelen. Een kassacheck houdt in dat de verkoper aan de kassa vraagt of de consument geïnformeerd wil worden over het betreffende middel. Lees meer.

ILT en NVWA controleren op antifoulings

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren de komende maanden controles uit bij fabrikanten, importeurs en distributeurs (inclusief detailhandel) die aangroeiwerende verfsystemen voor schepen aanbieden. Lees meer.

NVPB publiceert handboek beheersing rattenpopulaties

De Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement bedrijven (NVPB) heeft een handboek opgesteld voor het beheersen van rattenpopulaties om gebouwen en voedselopslagplaatsen. Dit handboek is recentelijk goedgekeurd door het College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het handboek is ontwikkeld in het kader van de verplichting voor bedrijven om per 1 januari 2017 gecertificeerd te zijn voor het buitengebruik van rodenticiden.
Lees meer

Vergassing van ganzen met CO2 mag binnenkort in heel Nederland

Ganzen kunnen vanaf volgende maand in heel Nederland met CO2 worden vergast als ze schade veroorzaken voor de landbouw of overlast geven. Het bedrijf Duke Faunabeheer ontvangt per 1 juni officiële een toelating van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) voor het gebruik van CO2 als biocide voor het doden van ganzen.
Lees meer

De steenmarter, wat te doen bij overlast?

De steenmarter is een beschermde diersoort. Door geluidsoverlast of stankoverlast kunnen mensen echter hinder ondervinden van de steenmarter. Hoe is de steenmarter te onderscheiden van andere diersoorten en welke mogelijkheden biedt de wet als er overlast is van de steenmarter?
Lees meer

Zoeken:

Service