U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 15 september 2016 Beoordeling technische gelijkwaardigheid als voorwaarde bij data-sharing mogelijk, maar niet verplicht

Beoordeling technische gelijkwaardigheid als voorwaarde bij data-sharing mogelijk, maar niet verplicht

Biocidenproducenten mogen de beoordeling van technische gelijkwaardigheid opnemen in hun voorwaarden voor data-sharing. Het gaat hierbij onder andere om de beoordeling van de chemische samenstelling en het risicoprofiel. Dit staat in het eerste besluit dat ECHA’s kamer van beroep heeft genomen over het delen van gegevens in het kader van de Europese Biocidenverordening.

ECHA (het Agentschap) stelde eerder dat data-eigenaren niet het recht hebben om enige vorm van vergelijking als voorwaarde te stellen aan data-sharing. De kamer van beroep annuleert deze eerdere beschikking.

Beide ondernemingen waarop de uitspraak betrekking heeft, hadden onderling afgesproken een technische gelijkwaardigheidsevaluatie uit te voeren aan het begin van de onderhandelingen. Dit deden zij voordat ECHA had gemeld dat een dergelijke vergelijking niet verplicht is.

De kamer van beroep oordeelt dat het wellicht juist is dat een assessment van technische gelijkwaardigheid vanuit de Biocidenverordening geen verplichting is voor het delen van gegevens. Maar bedrijven hebben de contractuele vrijheid om deze beoordeling toe te voegen aan hun data-sharing agreement. Naar het artikel

Zoeken:

Service