U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 17 november 2016

Nieuwsbrief 17 november 2016

Succesvol minisymposium Desinfectiemiddelen in de gezondheidszorg

Het Kennisnetwerk Biociden (KNB) en de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) organiseerden op 14 november 2016 een discussiebijeenkomst over (knelpunten rond) desinfectiemiddelen in de gezondheidszorg. De bijeenkomst trok meer dan 100 deskundigen infectiepreventie en andere belangstellenden. Lees meer.

Dijksma schrijft Kamerbrief over voorkeursladder bestrijdingsmiddelen

Staatssecretaris Dijksma (IenM) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer over de stappen die zij wil zetten naar een gezonde en veilige leefomgeving. Voor bestrijdingsmiddelen beschrijft ze de volgende voorkeursladder: preventieve maatregelen staan voorop, daarna gaat de voorkeur uit naar niet-chemische maatregelen, vervolgens naar laagrisicomiddelen en pas in de laatste plaats naar overige chemische middelen. Lees de hele brief

Herziening hygiënerichtlijn jachthavens

Het landelijke Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV, onderdeel van RIVM) stelt de pilotversie van de hygiënerichtlijn voor kampeergelegenheden, jachthavens en groepsaccommodatie beschikbaar voor landelijk commentaar. HISWA Vereniging was vanwege het belang voor jachthavens en zeilscholen betrokken bij de herziening. Het is tot eind januari mogelijk te reageren op de hygiënerichtlijn. HISWA zal namens de watersportbranche een reactie geven. Lees meer.

Publieke consultatie voor vervanging twee formaldehyde-releasers

Belanghebbenden kunnen bij ECHA informatie indienen over alternatieven voor werkzame stoffen die voor vervanging in aanmerking komen. Het gaat om de stoffen MBO (3,3’-methylene-bis[5-methyloxazolidine]) en HPT (α,α′,α″-trimethyl-1,3,5-triazine-1,3,5(2H,4H,6H)-triethanol). Lees meer

Nieuwe mogelijkheden in biociden (R4BP 3) tool

De tool voor het indienen van aanvragen van een biocidentoelating (R4BP 3) is uitgebreid met nieuwe functies. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om een biocide met sub-families aan te maken in de Summary of Product Characteristics (SPC) Editor. Lees meer

Antwoord Dijksma op kamervragen over rattenoverlast

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu heeft antwoord gegeven op vragen van de Tweede Kamer leden Lodders en Ziengs (beiden VVD) over rattenoverlast (ingezonden 26 september 2016). Bekijk de antwoorden van staatssecretaris Dijksma. Lees meer.

Zuid-Korea krijgt strengere regelgeving voor biociden

Het ministerie van Milieu van Zuid-Korea introduceert strengere normen voor veiligheid en etikettering van biociden. Het ministerie gaat nieuwe grenzen stellen aan het gehalte van bepaalde stoffen in producten. Daarnaast komen er strengere voorwaarden aan etikettering voor middelen met een steriliserende, antibiotische, desinfecterende of conserverende functie. Lees meer.

Drukbezochte NVPB Netwerkbijeenkomst 27 oktober

Zo'n 60 personen waren afgelopen donderdag 27 oktober afgereisd naar Breukelen om de NVPB Netwerkbijeenkomst bij te wonen. Onder leiding van dagvoorzitter Frank Swinkels, bestuurslid NVPB, kwam een drietal sprekers aan bod. Lees meer.

Zoeken:

Service