U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 17 november 2016 Publieke consultatie voor vervanging twee formaldehyde-releasers

Publieke consultatie voor vervanging twee formaldehyde-releasers

Belanghebbenden kunnen bij ECHA informatie indienen over alternatieven voor werkzame stoffen die voor vervanging in aanmerking komen. Het gaat om de stoffen MBO (3,3’-methylene-bis[5-methyloxazolidine]) en HPT (α,α′,α″-trimethyl-1,3,5-triazine-1,3,5(2H,4H,6H)-triethanol).

Beide stoffen worden gebruikt in biociden met uiteenlopende soorten toepassingen, bijvoorbeeld als desinfectans, als conserveringsmiddel bij opslag van dieselbrandstof, in koelwatersystemen of in op water gebaseerde metaalbewerkingsvloeistoffen. Beide werkzame stoffen zijn formaldehyde-releasers en er is een voorstel om ze te classificeren als carinogeen categorie 1B.

Deze classificatie leidt ertoe dat de stoffen in aanmerking komen voor vervanging. Om dit te kunnen beoordelen voert ECHA een publieke consultatie uit om relevante informatie te verzamelen, met name over eventuele vervangende stoffen of andere alternatieven.

ECHA gebruikt de verzamelde informatie bij het opstellen van een opinie . Het Biocidal Products Committee (BPC) van ECHA neemt opinies aan. Dit zijn adviezen over goedkeuring en niet-goedkeuring van werkzame stoffen voor gebruik in biociden aan de Europese Commissie, die hierover de wetstekst vaststelt.

Meer informatie:

ECHA: Volledige tekst van de consultaties.
ECHA: meer informatie over de publieke consultatie.


 

Zoeken:

Service