U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 31 augustus 2017 KNB bijeenkomst over antifouling

KNB bijeenkomst over antifouling

Het Kennisnetwerk Biociden organiseert op 24 oktober de bijeenkomst 'Milieubewust omgaan met antifouling in de pleziervaart’. De bijeenkomst richt zich op regelgeving (biocidenbeleid en handhaving), voorlichting aan booteigenaren en de ontwikkeling van milieuvriendelijke alternatieven (innovatie).

De pleziervaart in Nederland levert een grote bijdrage aan ons welzijn, de gezondheid en de economie. Een continu aandachtspunt is dat veel middelen tegen aangroei van algen en schelpen aan boten (antifouling) schadelijk kunnen zijn voor het milieu. De overheid, organisaties in de watersportsector en fabrikanten van middelen proberen steeds een balans te vinden tussen goede werkzaamheid van middelen en minimalisatie van de milieubelasting. Regelgeving, voorlichting en innovatie zijn daarbij kernbegrippen.

Dit KNB-event geeft u een actueel overzicht van de laatste ontwikkelingen. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de HISWA organiseren deze bijeenkomst. We willen bespreken wat er nodig is om milieubewust omgaan met antifouling te bevorderen. Ook uw organisatie kan wellicht een bijdrage leveren aan voorlichting of de ontwikkeling en toepassing van milieuvriendelijke middelen. De bijeenkomst bouwt voort op een eerdere succesvolle bijeenkomst in 2015, die heeft geleid tot diverse activiteiten, met name gericht op voorlichting. We delen de eerste resultaten van de voorlichtingscampagne met u.

Save the date

  • Datum: Dinsdag 24 oktober 2017, 's middags.
  • Locatie: HISWA, Werfkade 2, Amsterdam.

Het uitgewerkte programma en het aanmeldingsformulier zijn medio september te vinden op onze website, bij de Events.
 

Zoeken:

Service