U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 4 februari 2016 Minder antimicrobiële middelen in bouwmaterialen Amerikaanse gezondheidsinstelling

Minder antimicrobiële middelen in bouwmaterialen Amerikaanse gezondheidsinstelling

Één van de grootste aanbieders van gezondheidszorg in de Verenigde Staten, Kaiser Permanente, stopt met het gebruik van vijftien antimicrobiële middelen voor toepassing in stof, meubels en afwerkingen in toekomstige bouwprojecten. Dit staat op de nieuwswebsite Chemical Watch.

Het bedrijf zegt dat het hiermee wil aansluiten op de conclusie van de Amerikaanse Centre for Disease Control and Prevention (CDC, 2003), dat goede reiniging en ontsmetting van oppervlakken volstaat om ziekteverwekkers te doden en om risico op verspreiding van ziekenhuis gerelateerde infecties te voorkomen. Risico’s worden verder verlaagd als het personeel en de patiënten hun handen op de juiste wijze

Risico’s worden verder verlaagd als het personeel en de patiënten hun handen op de juiste wijze wassen. Kaiser Permanente heeft 38 ziekenhuizen en meer dan 600 medische kantoren in de Verenigde Staten. Het besluit zal grote gevolgen hebben, omdat het bedrijf duizenden bouwprojecten heeft die op elk moment van start kunnen gaan.

Veiliger alternatief

Kaiser Permanente vindt dat als er een niet-chemische manier of een groener product bestaat dat dezelfde prestaties levert als een chemische toepassing, de niet-chemische of groenere methode als veiliger alternatief moet worden gekozen. Het besluit van Kaiser Permanente zal naar verwachting andere grote organisaties bewegen om hun keuze voor bouwmaterialen te heroverwegen. Enkele van de werkzame stoffen die Kaiser Permanente in de ban doet, hebben toelatingen in Nederland als biocide, zoals didecyl dimethyl ammonium chloride, zinkpyrithion en benzisothiazolin 3-one.

Meer informatie

Chemical Watch 

Zoeken:

Service