KNB-webinar: Met biociden behandeld hout Biociden zitten in veel consumentenproducten als conserveermiddel. Bijvoorbeeld in verf, lijm en textiel. Maar ook in tuinhout. Het Kennisnetwerk Biociden (KNB) organiseert na de zomer het webinar Met biociden behandeld hout.
Geïntegreerde knaagdierbeheersing van start in nieuw programma De overheid werkt toe naar een duurzame en effectieve knaagdierbeheersing. Zo kunnen gezondheidsproblemen, economische schade en overlast door knaagdieren voorkomen worden.
Duits pleidooi voor opname biociden in Richtlijn duurzaam gebruik Het Duitse Federale Milieuagentschap (Umweltbundesamt, UBA) heeft in een online bijeenkomst gepleit voor opname van biociden in de Europese Richtlijn duurzaam gebruik van pesticiden (2009/128/EC).
Oproep voor Europese projecten over desinfecterende nanocoatings Onderzoekers kunnen zich tot 23 september inschrijven voor Europese projecten over antimicrobiële, antivirale en schimmelwerende nanocoatings.
KNB-webinar: Grensvlak tussen biociden en cosmetica Is een handgel een cosmetisch product of een desinfectiemiddel? En hoe zit het met insectenwerende zonnebrandcrème of desinfecterende zeep? Het verschil tuss
Noorwegen stimuleert harde coatings voor boten Het gebruik van antifoulingverf op boten brengt biociden in het milieu. Daarnaast komen er door het verweren van de verf microplastics, pigmenten en andere additieven in het water.
Biocidengebruik in de veehouderij: voldoende kennis is essentieel Ruim 80 vertegenwoordigers van verschillende organisaties en een enkele boer(in) namen deel aan het KNB event op de Aeres MBO in Barneveld.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.