U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 19 december 2016

Nieuwsbrief 19 december 2016

Van de redactie

Dit is de laatste KNB-Nieuwsbrief van 2016. De volgende nieuwsbrief ontvangt u rond 20 januari 2017. We wensen u prettige kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2017.

Namens het Kennisnetwerk Biociden, José Vos

Schone sloten bij teeltwisseling

GroentenNieuws - 11 nov 2016
Het einde van het teeltseizoen is voor veel ondernemers weer in zicht. Binnenkort start daarmee de teeltwisseling. Een enorme klus waarbij zogenaamde afvalwaterstromen ontstaan, die de rest van het jaar niet vrijkomen. Denk aan overtollig drainwater, het reinigingswater van het recirculatiesysteem en de jaarlijkse schoonmaak van allerlei apparatuur. Hierbij worden biociden gebruikt. Belangrijk is dat deze waterstromen en biociden niet in de sloot terechtkomen. Helaas gebeurt dit nog wel.

Naar nieuwsbericht op GroentenNieuws.nl

Europese goedkeuring tien werkzame stoffen

Begin november zijn tien werkzame stoffen goedgekeurd voor gebruik in biociden in het Europese beoordelingsproces dat onder de biocidenverordening wordt uitgevoerd. Voor elke stof is het goedkeuringstraject afgerond met de publicatie van een Uitvoeringsverordening.

Naar nieuwsbericht op biociden.nl

Publieke consultatie acetamiprid

Belanghebbenden kunnen bij ECHA informatie indienen over alternatieven voor de werkzame stof acetamiprid. Acetamiprid is een stof die voor vervanging in aanmerking komt. Deadline voor indienen van informatie is 17 januari 2017.

Naar nieuwsbericht op biociden.nl

Paraffineolie voor behandeling eieren geen biocide

De omvang van ganzen- en meeuwenpopulaties kan worden beheersd door de eieren met paraffineolie te behandelen ('egg oiling'). De Europese Commissie heeft besloten dat deze producten geen biociden zijn.

Naar nieuwsbericht op biociden.nl

Guidance voor in-situ gegenereerde stoffen afgerond in CA meeting

In de CA (competent authority) vergadering in November is guidance voor in situ gegenereerde actieve stoffen besproken en afgerond. Het betreft een specifieke guidance voor
1) exclusie en substitutie criteria voor in situ gegenereerde stoffen,
2) vereisten voor geharmoniseerde classificatie en labeling.

Download het document op de website van de Europese Commissie.

Informatieve nanobrochure voor consumenten beschikbaar in het Duits.

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg heeft een brochure gepubliceerd waarin de huidige kennis, toepassingen en veiligheid van nanomaterialen worden besproken. De brochure bevat gedetailleerde maar begrijpelijke informatie. Volgens het Ministerie van consumentenveiligheid is het document bedoeld om de interesse van consumenten te wekken en om generieke vragen te beantwoorden. Dit alles om een beter beeld te krijgen van de discussies rondom nanotechnologie. De brochure is alleen in het Duits beschikbaar.

Download de brochure.

Ctgb besluiten november

Naar het overzicht van de Collegebesluiten over biociden.

 

Zoeken:

Service