Milieuconcentraties DCOIT uit antifoulingverf schadelijk voor oesters Milieuconcentraties van de werkzame stof DCOIT hebben negatieve effecten op de tropische oester Crassostrea brasiliana. DCOIT wordt gebruikt als boosterbiocide in antifoulingverven voor zeeschepen.
Onderzoek naar muurverf als wapen tegen virussen en bacteriën De Universiteit Utrecht (UU) doet samen met het Universitair Medisch Centrum Utrecht onderzoek naar muurverf die virussen en bacteriën kan afbreken.
Aanbod en gebruik van desinfectiemiddelen bij supermarkten moet beter De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft 29 supermarkten geïnspecteerd op juist gebruik van hand- en oppervlaktedesinfectiemiddelen.
Advies voor agrariërs: ontkoppel licentie knaagdierbeheersing Het gebruik van rodenticiden wordt steeds meer aan regels gebonden. Daarom adviseert het Bureau Erkenningen om de licentie voor KnaagBeheersing op Agrarisch bedrijf (KBA) los te koppelen van de licentie gewasbescherming.
Risico-informatie zinkpyrithion in antifouling voor zeevaart Zinkpyrithion wordt veel toegepast als werkzame stof in antifoulingverf voor de zeevaart.
Risico’s gebruik azijn tegen groene aanslag in kaart gebracht Op 18 december heeft de minister van Milieu en Wonen een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over het particulier gebruik van azijn tegen onkruid en groene aanslag.
Nieuwsbrief 14 juni 2018 Met deze nieuwsbrief informeert het Kennisnetwerk Biociden professionals over biociden, onder andere met nieuws over de regelgeving, juist gebruik van biociden en mogelijke alternatieven.
Kennisnetwerkbiociden.nl en biociden.nl vernieuwd De websites kennisnetwerkbiociden.nl en biociden.nl hebben een nieuw uiterlijk. Hiermee zijn de websites gebruiksvriendelijker en toegesneden op de eisen van deze tijd.
Rapport over drinkwaterdesinfectie met broom, jodium en zilver De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft onderzocht wat de mogelijkheden zijn om drinkwater te desinfecteren met broom, jodium en zilver.
Pluimveesector alert op niet toegelaten biociden “Alle producten die een pluimveehouder op zijn bedrijf toepast of laat toepassen moeten zijn gecertificeerd of gereguleerd.