RIVM-advies: waarschuw voor bijtende eigenschappen van quats in biociden Biocideproducten met quaternaire ammoniumverbindingen (quats) worden vooral door professionals gebruikt als desinfectiemiddel. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat alle toegelaten quats bijtende eigenschappen hebben.
NVIC publiceert jaaroverzicht 2022 Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) geeft artsen en andere hulpverleners informatie over de mogelijke gezondheidseffecten en behandeling van acute vergiftigingen.
11 oktober 2023: symposium Bredere inzet van IPM bij biocidegebruik Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) organiseert het KNB op woensdag 11 oktober een dagvullend symposium met circa 20 sprekers over een bredere inzet van Integrated Pest Management (IPM) bij biocidegebruik.
Bestrijden kakkerlakken moeilijker dan gedacht Al sinds de jaren '50 is bekend dat kakkerlakken resistentie opbouwen tegen insecticiden die worden ingezet om ze te bestrijden.
Afname weidevogelstand door gebruik insecticiden niet aangetoond In een eerder verschenen rapport wordt een relatie gelegd tussen insecticiden in mest en de afname van weidevogels in Nederland.
Nano-bestrijdingsmiddelen soms schadelijker dan niet-nano vorm Het ontwikkelen van bestrijdingsmiddelen in nanovorm neemt momenteel een grote vlucht. De nano-bestrijdingsmiddelen worden gerichter gebruikt en er is minder van nodig.
Aandacht voor zorgvuldig omgaan met desinfectantia Aandacht voor zorgvuldig gebruik van desinfectiemiddelen vraagt om de inzet van overheden, bedrijven en brancheorganisaties.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.