Onderzoek naar risico’s van ratten en muizen op veehouderijen De Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) onderzocht bij 54 veehouderijen hoe ratten en muizen daar binnendringen en zich verspreiden.
Verslag Ctgb-collegevergaderingen voortaan openbaar Met ingang van 2022 publiceert het Ctgb de agenda en het vastgestelde verslag van de collegevergaderingen op de website. Met deze publicatie wil het Ctgb transparant zijn over besluitvormingen en overwegingen.
Waterbeheerders kunnen aan de slag met het meten van biociden in water Er zijn nog erg weinig meetresultaten van biociden in oppervlakte- en grondwater, waardoor vaak onduidelijk is of er wel of geen probleem is. Dit blijkt uit het project Ketenverkenner Biociden.
Toezicht op tijdelijke vrijstelling biocide voor invasieve mierensoort Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft opnieuw een vrijstelling afgegeven voor de biocide Maxforce Quantum. Hierover schreven we in de vorige KNB-nieuwsbrief een artikel.
Aanmelden bijeenkomst 'Ratten of Muizen? Een plaag voorkomen doen we samen’ Op woensdagmiddag 1 juni 2022 vindt de bijeenkomst 'Ratten of Muizen? Een plaag voorkomen doen we samen’ plaats.
Gebruik bestrijdingsmiddelen door consumenten blijft gelijk Het particulier gebruik van biociden is door het RIVM onderzocht. Een tussenrapportage over dit onderzoek over de periode 2014-2017 is aangeboden aan de Tweede Kamer.
Geslaagd event over biociden in textiel Antibacteriële sportkleding, muggenwerende tentdoeken of schimmelvrije tapijten. Met biocide behandelde voorwerpen vind je overal.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.