RIVM-advies: waarschuw voor bijtende eigenschappen van quats in biociden Biocideproducten met quaternaire ammoniumverbindingen (quats) worden vooral door professionals gebruikt als desinfectiemiddel. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat alle toegelaten quats bijtende eigenschappen hebben.
NVIC publiceert jaaroverzicht 2022 Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) geeft artsen en andere hulpverleners informatie over de mogelijke gezondheidseffecten en behandeling van acute vergiftigingen.
11 oktober 2023: symposium Bredere inzet van IPM bij biocidegebruik Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) organiseert het KNB op woensdag 11 oktober een dagvullend symposium met circa 20 sprekers over een bredere inzet van Integrated Pest Management (IPM) bij biocidegebruik.
Deense campagne over bewust gebruik van huishoudelijke biociden De Deense Environmental Protection Agency (EPA) heeft een campagne gelanceerd om voorlichting te geven over biocidengebruik.
Luuk van Duijn voorzitter stichting Keurmerk Plaagdiermanagement (KPMB) Per 1 januari 2021 is Luuk van Duijn de onafhankelijk voorzitter van de stichting Keurmerk Plaagdiermanagement (KPMB).
Antibacterieel mondkapje: behandeld voorwerp of biocide? Een internationale groep van milieu- en gezondheidsorganisaties heeft een open brief naar ECHA gestuurd.
Aankondiging: KNB webinar ‘Desinfectiemiddelen in de zorg’ Het KNB organiseert een webinar over desinfectiemiddelen in de zorg. Aanleiding voor het webinar zijn de vrijstellingen voor desinfectiemiddelen die aflopen op 4 maart 2021.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.