Duitsland gaat strengere regels voor biocidenverkoop invoeren Consumenten in Duitsland kunnen vanaf 1 januari 2025 bepaalde biociden alleen kopen na een adviesgesprek met gespecialiseerd personeel over de mogelijke risico’s van het product.
Waterprofessionals geïnformeerd over biociden Met een artikel in het vakblad H2O worden waterprofessionals geïnformeerd over het project Ketenverkenner.
Zweeds onderzoek kritisch op milieumodel antifoulingverven voor pleziervaart op zout water Om de milieurisico’s van antifoulingverven te beoordelen wordt een Europees rekenmodel gebruikt. Dat model maakt gebruik van de afgiftesnelheid van werkzame stoffen uit de verven. Rob Poelenjee
RIVM: Gebruik van ethanol-bevattende handgel leidt niet tot grote gezondheidsrisico’s Uit RIVM -onderzoek blijkt dat het verhoogde gebruik van handgel met ethanol geen darmkanker of verminderde vruchtbaarheid veroorzaakt.
Advies voor agrariërs: ontkoppel licentie knaagdierbeheersing Het gebruik van rodenticiden wordt steeds meer aan regels gebonden. Daarom adviseert het Bureau Erkenningen om de licentie voor KnaagBeheersing op Agrarisch bedrijf (KBA) los te koppelen van de licentie gewasbescherming.
Risico-informatie zinkpyrithion in antifouling voor zeevaart Zinkpyrithion wordt veel toegepast als werkzame stof in antifoulingverf voor de zeevaart.
Risico’s gebruik azijn tegen groene aanslag in kaart gebracht Op 18 december heeft de minister van Milieu en Wonen een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over het particulier gebruik van azijn tegen onkruid en groene aanslag.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.