23 januari: Tweede KNB-Lunchlezing over met biociden behandelde voorwerpen De eerste KNB-lunchlezing ging over de ‘wondere wereld van biociden’. De volgende online lunchlezing is op 23 januari 2024. Thema is dan: Met biociden behandelde voorwerpen.
Verslag symposium ‘Bredere inzet van IPM bij biocidegebruik’ Op 11 oktober 2023 vormde het Spoorwegmuseum het sfeervolle decor voor het symposium ‘Bredere inzet IPM bij biocidegebruik’. Presentaties, verdiepende sessies en levendige discussies vormden de ingrediënten.
Beleidsinstrumenten voor innovatie naar veilige biociden Het onderzoek ‘Policy instruments for promoting innovation to prevent or control risks of chemicals’ brengt de mogelijke beleidsinstrumenten in kaart om innovatie te stimuleren naar veilige chemische stoffen.
Illegale desinfectiemiddelen in omloop in België Het aantal illegale biociden op de Belgische markt is sinds het begin van de Covid-19-crisis gestegen.
Milieu Centraal lanceert voorlichtingscampagne 'Beter bestrijden' Last van plaagdieren, schimmel of groene aanslag? Probeer eerst of je de plaag kunt voorkomen. Als dat onvoldoende is, bestrijd dan met de hand of met natuurlijke vijanden.
Duits onderzoek: weinig alternatieven voor conserveermiddelen De beschikbaarheid van conserveermiddelen voor verf, lak en lijm op waterbasis krimpt en er zijn weinig alternatieven.
KNB-webinar 29 september. Desinfectiemiddelen in coronatijd: tijdelijke vrijstelling of toelating? Brengt u een desinfectiemiddel op de markt onder een vrijstelling? Dan moet u weten dat deze vrijstellingen tijdelijk zijn.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.