Advies voor agrariërs: ontkoppel licentie knaagdierbeheersing Het gebruik van rodenticiden wordt steeds meer aan regels gebonden. Daarom adviseert het Bureau Erkenningen om de licentie voor KnaagBeheersing op Agrarisch bedrijf (KBA) los te koppelen van de licentie gewasbescherming.
Risico-informatie zinkpyrithion in antifouling voor zeevaart Zinkpyrithion wordt veel toegepast als werkzame stof in antifoulingverf voor de zeevaart.
Risico’s gebruik azijn tegen groene aanslag in kaart gebracht Op 18 december heeft de minister van Milieu en Wonen een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over het particulier gebruik van azijn tegen onkruid en groene aanslag.
Voldoende inwerktijd cruciaal voor goede werking desinfectiemiddelen De werkzaamheid van biociden wordt beoordeeld onder specifieke gebruiksvoorschriften. Worden deze gebruiksvoorschriften niet opgevolgd, dan is er geen garantie voor de werkzaamheid van een middel.
Algenbestrijding op kunstgras heeft de aandacht Verschillende partijen houden zich op dit moment bezig met algenbestrijding op kunstgras. De Branchevereniging Sport- en Cultuurtechniek (BSNC) liet onderzoek uitvoeren naar gladde velden.
Azolenresistente Aspergillus fumigatus: ook compostering van houtafval onder de loep Er is meer kennis nodig over het ontstaan van azolenresistente Aspergillus fumigatus bij het verwerken en composteren van houtafval.
Preventie is antwoord op Kamervragen over muizen- en rattenplagen Op 20 augustus zijn door Tweede Kamerleden van de VVD vragen gesteld over de zorgen die het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in diverse media heeft geuit over het ontstaan van muizen- en rattenplagen.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.