23 januari: Tweede KNB-Lunchlezing over met biociden behandelde voorwerpen De eerste KNB-lunchlezing ging over de ‘wondere wereld van biociden’. De volgende online lunchlezing is op 23 januari 2024. Thema is dan: Met biociden behandelde voorwerpen.
Verslag symposium ‘Bredere inzet van IPM bij biocidegebruik’ Op 11 oktober 2023 vormde het Spoorwegmuseum het sfeervolle decor voor het symposium ‘Bredere inzet IPM bij biocidegebruik’. Presentaties, verdiepende sessies en levendige discussies vormden de ingrediënten.
Beleidsinstrumenten voor innovatie naar veilige biociden Het onderzoek ‘Policy instruments for promoting innovation to prevent or control risks of chemicals’ brengt de mogelijke beleidsinstrumenten in kaart om innovatie te stimuleren naar veilige chemische stoffen.
Deense campagne over bewust gebruik van huishoudelijke biociden De Deense Environmental Protection Agency (EPA) heeft een campagne gelanceerd om voorlichting te geven over biocidengebruik.
Luuk van Duijn voorzitter stichting Keurmerk Plaagdiermanagement (KPMB) Per 1 januari 2021 is Luuk van Duijn de onafhankelijk voorzitter van de stichting Keurmerk Plaagdiermanagement (KPMB).
Antibacterieel mondkapje: behandeld voorwerp of biocide? Een internationale groep van milieu- en gezondheidsorganisaties heeft een open brief naar ECHA gestuurd.
Aankondiging: KNB webinar ‘Desinfectiemiddelen in de zorg’ Het KNB organiseert een webinar over desinfectiemiddelen in de zorg. Aanleiding voor het webinar zijn de vrijstellingen voor desinfectiemiddelen die aflopen op 4 maart 2021.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.